MY BUTTON

Misją stowarzyszenia jest   integracja międzypokoleniowa

pozwalająca na społeczny

i kulturalny rozwój mieszkańców  Gminy Krynice przy równoczesnym zrównoważonym rozwoju i promocji regionu.

3a

press to zoom

Witamy serdecznie na stronie internetowej.

Głównym celem naszego Stowarzyszenie   jest    zrzeszenie        i integracja ludzi, którzy pragną aktywnie działać na rzecz rozwoju Gminy Krynice. Chcemy wspierać inicjatywy lokalne w dążeniu do tego, aby wszystkim obywatelom naszej Gminy żyło się ciekawiej, lepiej i dostatnio.

Edukacja

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krynice od 2011 prowadzi Niepubliczną  Szkołę   Podstawową

w Hucie Dzierążyńskiej

Kolejny projekt naszego Stowarzyszenia otrzymał dofinansowanie z Funduszu Inicjatyw Obywatelskich Lubelskie Lokalnie. Realizatorem projektu będzie grupa "Poszukiwacze zaginionych smaków".
       Na   fali   popularności   telewizyjnych   programów

o tematyce kulinarnej i rosnącej świadomości potrzeby zdrowego odżywiania powstał projekt,  który  wpisuje  się w ogólnopolski trend. Projekt ,,Smak pokoleń’’ skierowany  jest   do   mieszkańców  Huty  Dzierążyńskiej  i Dzierążni oraz dzieci, młodzieży i rodziców Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Hucie Dzierążyńskiej. W ramach projektu zostaną przeprowadzone warsztaty kulinarne oraz piknik rodzinny promujący kuchnię regionalną. Podczas pikniku odbędzie się konkurs rodzinny na tradycyjną potrawę.

Przepisy z nagrodzonych potraw zostaną zamieszczone w gazetce kulinarnej.

Dokumenty do pobrania w ramach projektu ,,Smak pokoleń''
Regulamin i karta zgłoszenia do konkursu kulinarnego